Echtscheidingsmediation

Echtscheidingsmediation,

Het doel van de echtscheiding is om samen met jullie te komen tot goede en werkbare afspraken, afgestemd op jullie persoonlijke situatie waarin alle wensen en behoeften worden meegenomen die nodig zijn om tot een respectvolle scheiding te komen.  Stap voor stap begeleid ik jullie tijdens dit echtscheidingsproces.

Hoe nu verder?

  1. Vrijblijvend kennismakingsgesprek, in dit gesprek wordt uitleg gegeven over alle voorkomende aspecten van de scheiding. Ook over het opstellen en ondertekenen van de  MFN/ADR mediationovereenkomst gaan we het uitgebreid hebben.  Tijdens dit gesprek wordt ook het uurtarief besproken en vastgelegd zodat u precies weet waar u aan toe bent.
  2. De benodigde gegevens; welke gegevens zijn er nodig en er wordt direct bekeken of jullie wensen financieel en praktisch haalbaar zijn.
  3. ouderschapsplan en convenant; wanneer jullie het beiden eens zijn over alle beslissingen die genomen dienen te worden, wordt het convenant en/of ouderschapsplan opgesteld en door beiden ondertekend.
  4. De procedure; na het ondertekenen van het convenant wordt een verzoekschrift opgesteld en naar de rechtbank verzonden (door een advocaat). Na het ondertekenen van de akte van berusting en de inschrijving van de beschikking van de rechtbank in het bevolkingsregister is de echtscheiding een feit.

Gaat u scheiden?

Bij een scheiding moet er veel worden geregeld: onder andere voor de kinderen, de woning, het pensioen van beiden en het vaststellen van de alimentatie. Ik zorg voor duidelijkheid en een goed overzicht. Samen met jullie  zorg ik voor een harmonieuze afhandeling van jullie scheiding.

Praktisch ouderschapsplan

De gemiddelde leeftijd van mensen die gaan scheiden ligt tussen de 30 en 45 jaar, en de meesten hebben kinderen. Voor deze groep moet er naast een convenant ook een ouderschapsplan komen.
“Emoties en boosheid hebben in sommige gevallen de overhand”. tijdens de mediationgesprekken wordt ‘de angel’ eruit gehaald: oud zeer wat nog onder de oppervlakte door suddert, wordt naar boven gehaald zodat de lucht geklaard wordt en stroeve communicatie tot het verleden gaat behoren.   Dan pas kan er gewerkt worden om samen een praktisch ouderschapsplan voor de kinderen tot stand te brengen. Kinderen worden bij het afstemmen van het ouderschapsplan nauw betrokken, niet om beslissingen te nemen, wel om te luisteren naar de wensen en behoeften van de kinderen hierin. Ik geloof er in dat ouders veel zelf kunnen regelen. Als de juiste motivatie er is, dan kan ik daar goed bij helpen.

Praten over scheiding

In het traject van mediation kan ik om de tafel gaan zitten met de kinderen, de zogeheten kind-gesprekken. Spelenderwijs, tijdens het knutselen en kleuren bij jonge kinderen, praten ze over de scheiding en wat hen dwars zit of waar ze zich zorgen over maken. Overigens wordt dit alleen met de ouders besproken met toestemming van de kinderen. Het is mogelijk, los van mediation, mij in te schakelen. Als blijkt dat kinderen na een scheiding met vragen zitten of als er een nieuw ouderschapsplan moet worden opgesteld.

De snelste weg naar een conflict oplossing?

7 tips om respectvol te scheiden

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang het e-book “7 tips om respectvol te scheiden” direct in je inbox!

[contact-form-7 id=”41340″ title=”Verstuur 7 tips”]

WIL JIJ JE MISLUKTE RELATIE VERANDEREN IN EEN SUCCESVOLLE SCHEIDING?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang het e-book “Echtscheidingen in het algemeen” direct in je inbox!

[contact-form-7 id=”40980″ title=”Verstuur Succesvol Scheiden-Brochure”]