Gevoelens……..nu even niet ?

Gevoelens……..nu even niet ?

Als de beslissing is genomen kunnen er nogal wat gevoelens aan de oppervlakte komen.

U voelt zich verdrietig, soms ook heel erg boos. Verdrietig omdat de relatie niet is geworden wat u er van had verwacht. Verdrietig omdat de kinderen het misschien niet begrijpen of zelfs partij (dreigen) te kiezen. Boos op uzelf, omdat de relatie mislukt is of boos op uw partner omdat die vreemd is gegaan. Machteloos, omdat de scheiding niet uw beslissing is geweest. Omdat er een boel onzekerheden ontstaan en die leveren gewoon veel stress op. Er verandert nogal veel in uw leven door de scheiding. En met die veranderingen moet u gewoon leren dealen….

Voor u verder kunt en aan een nieuwe toekomst kunt beginnen,  zult u dan ook eerst zelf aan de slag moeten met al deze gevoelens. Schenk aandacht aan deze gevoelens. Alles mag er zijn. Pas als u al deze gevoelens van rouw en verlies hebt verwerkt, kunt u op een goede manier aan een nieuw fundament bouwen. Tijdens de scheidingsperiode is er veel gebeurd, mooie dingen maar ook minder mooie dingen. Belangrijk is dat emoties een uitweg kunnen vinden met als uiteindelijk doel afstand nemen van de situatie die ooit is geweest. Daarin gezien, gehoord, erkend en herkend worden zorgt al voor nieuwe keuzes. Daarna kunt u alleen, al dan niet met kinderen, verder en uw nieuwe toekomst verwelkomen.

Als scheidingscoach kan ik u blijven begeleiden zolang als u nodig heeft bij uw eerste stap naar vergeving: niet om al het aangedane leed goed te keuren maar te begrijpen wat de onderliggende motieven waren die dit hebben veroorzaakt.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

7 tips om respectvol te scheiden

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang het e-book “7 tips om respectvol te scheiden” direct in je inbox!

[contact-form-7 id=”41340″ title=”Verstuur 7 tips”]

WIL JIJ JE MISLUKTE RELATIE VERANDEREN IN EEN SUCCESVOLLE SCHEIDING?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang het e-book “Echtscheidingen in het algemeen” direct in je inbox!

[contact-form-7 id=”40980″ title=”Verstuur Succesvol Scheiden-Brochure”]