Scheiden & mediation, wat nu?

Scheiden & mediation, wat nu?

Wat is de effectiviteit van mediation bij en op de problematiek van een  relatie beëindiging,

de financiën, de wetgeving, de kinderen, de huisvesting en de toekomst?

Een scheiding is een nieuw begin, maar begin dan wel goed!

Tsunami van emoties

Wie gaat scheiden krijgt te maken met een stortvloed aan emoties maar ook allerlei dingen die geregeld moeten worden. Er moeten talloze beslissingen worden genomen. Over pensioen bijvoorbeeld, maar ook over alimentatie, en vergeet  alle afspraken over de zorg- en omgangsregeling betreffende de kinderen niet.

Naast regelingen  voor op het moment van scheiden zelf zijn er ook afspraken nodig voor na de scheiding. Een echtscheiding vereist altijd maatwerk en is de start van een nieuw begin.

Scheiden en samengestelde gezinnen

Dit geldt zeker voor scheidingen in een samengesteld gezin. In meer dan 40% van de samengestelde gezinnen gaan de nieuwe partners weer uit elkaar, omdat het veel ingewikkelder is dan ze van tevoren hadden kunnen bedenken. Dit betekent opnieuw een verlies voor de kinderen. Ze verliezen de nieuwe gezinssituatie zoals die voor korte of langere tijd was, met (stief)broertjes en/of (stief)zusjes.

Deze scheidingen zijn in het algemeen veel complexer dan een “eerste” scheiding want je hebt te maken met exen, met kinderen van jezelf en je nieuwe partner, die er bijvoorbeeld de ene week wel zijn en de andere week niet. En er kunnen meerdere oma’s en opa’s in beeld zijn, niet alleen van de kant van de exen, maar ook je eigen vader en moeder en die van je nieuwe partner. Alleen al door al die afspraken die er gemaakt moeten worden is het een enorme puzzel.

De toegevoegde waarde van scheidingsmediation

Scheidingsmediation kan hierbij van toegevoegde waarde zijn, je gaat scheiden en dat is al pijnlijk genoeg. Het is niet de bedoeling er een slepende kwestie van te maken. Het liefst willen jullie er samen uit komen, het goed voor elkaar en voor de kinderen doen maar daar hebben jullie een beetje hulp bij nodig. Kiezen jullie voor mediation dan kiezen jullie ervoor samen afspraken te maken over de gevolgen van de scheiding. Onder begeleiding van de scheidingsmediator voeren jullie gesprekken waarin alles wat geregeld moet worden aan de orde komt. Tijdens de mediation is er ook aandacht voor de emotionele kanten van de scheiding. Meestal zijn er kinderen betrokken bij de scheiding, dan besteedt de mediator extra tijd aan het ouderschapsplan. Het welzijn van de kinderen is een zwaarwegend aspect in de scheiding waar uitvoerig bij stil wordt gestaan.

De kracht van mediationverbindt

De kracht van mediationverbindt is het vinden van oplossingen waarin beide partijen zich kunnen vinden en die hun belangen op aanvaardbare wijze tegemoetkomen. Mediationverbindt begeleidt jullie stap voor stap door het hele proces van relatie beëindiging. En ook na het scheidingsproces is er voor gezinsleden alle ruimte om de verwerking van de scheiding goed door te komen.

Diny Braak,

Scheidingsmediator | Familiemediator | Schip-mediator |Stiefplan-coach | Parallel ouderschap | Oudervervreemding |

www.mediationverbindt.nl

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

7 tips om respectvol te scheiden

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang het e-book “7 tips om respectvol te scheiden” direct in je inbox!

[contact-form-7 id=”41340″ title=”Verstuur 7 tips”]

WIL JIJ JE MISLUKTE RELATIE VERANDEREN IN EEN SUCCESVOLLE SCHEIDING?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang het e-book “Echtscheidingen in het algemeen” direct in je inbox!

[contact-form-7 id=”40980″ title=”Verstuur Succesvol Scheiden-Brochure”]