Scheiden na de zomervakantie

Scheiden na de zomervakantie

Twijfel je enorm aan jullie relatie en vraag je je zelfs af of die nog wel te redden is? De zomervakantie wordt vaak gezien als een laatste poging om de relatie nieuw leven in te blazen. Voor stellen en/of echtparen die al twijfels hebben over hun relatie, kunnen deze paar weken zomervakantie doorslaggevend zijn, de kans dat het minder goed afloopt is groot door te hoge verwachtingen die men heeft van de vakantie en het effect hiervan op de relatie. Onder het mom van “we proberen het nog ….. voor de kinderen” of  “we willen de kinderen een laatste gezinsvakantie niet ontnemen” vind de reeds geplande zomervakantie toch doorgang.

Vaak volgt dan diepe teleurstelling;  juist tijdens de gezinsvakantie komen jij of je partner er achter dat hij of zij echt niet meer gelukkig kan zijn binnen de huidige relatie. Partners houden zich dan bezig met vragen zoals “is dit de partner waar ik oud mee wil worden?”, “is dit wat ik echt wil?” De tegenvallende zomervakantie is dan de bekende druppel, een scheiding lijkt onafwendbaar. Hoe dan ook, als de zomervakantie zo eindigt ontstaat er een heftige situatie.

Een scheiding is een nieuw begin, maar begin dan wel goed

Wie gaat scheiden krijgt te maken met een stortvloed aan emoties maar ook allerlei zaken die geregeld moeten worden. Er moeten talloze beslissingen worden genomen. Over de woning bijvoorbeeld, maar ook over alimentatie, pensioenen, financiën en regelingen  betreffende de kinderen. Naast regelingen voor op het moment van scheiden zelf, zijn er ook afspraken nodig voor na de scheiding. Uitgangspunt van scheidingsmediation is dat beide partijen de situatie kunnen accepteren én dat kinderen zo weinig mogelijk belast worden met de scheiding.

Mediationverbindt begeleidt jullie stap voor stap door het hele proces van scheiden.

De kracht van mediationverbindt is het vinden van oplossingen waarin beide partijen zich kunnen vinden en die hun belangen op aanvaardbare wijze tegemoetkomen. Ook na de scheiding!

Diny Braak,

Scheidingsmediator | Familiemediator | Schip-mediator | Stiefplan-coach |

www.mediationverbindt.nl

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

7 tips om respectvol te scheiden

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang het e-book “7 tips om respectvol te scheiden” direct in je inbox!

[contact-form-7 id=”41340″ title=”Verstuur 7 tips”]

WIL JIJ JE MISLUKTE RELATIE VERANDEREN IN EEN SUCCESVOLLE SCHEIDING?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang het e-book “Echtscheidingen in het algemeen” direct in je inbox!

[contact-form-7 id=”40980″ title=”Verstuur Succesvol Scheiden-Brochure”]