Wanneer je niet meer echt praat….

Wanneer je niet meer echt praat….

“Wanneer je niet meer echt praat, groeien de verwijten. Je creëert een vijandig beeld van de ander in je eenzame hoofd”  Maar hoe moet het dan wel?

Uit onderzoek weten we dat mensen minder tevreden zijn over hun relatie na het krijgen van een kind.

Partners hebben vaker conflicten en zijn minder blij met hun seksleven. “een kind vraagt aandacht, tijd en energie. Die aandacht besteed je niet meer aan je partner”. We zien dat de zelfcontrole afneemt bij ouders, vooral de moeders. We zoeken de oorzaak vooral in het slaapgebrek en het combineren van alle nieuwe taken. Was de relatie voor de kinderen goed, dan kun je als stel best wat hebben. Ruziënde koppels krijgen het juist zwaarder, eenmaal tussen de luiers. Een kind is een stressfactor in je relatie, geen lijmmiddel. “Je ziet vaak dat de relatie onderaan een prioriteitenlijstje komt”, zegt de bekende therapeute Perel. Niet slim. “Plan met zijn tweëen een (wekelijkse) date. Neem afscheid van het idee dat romantiek spontaan moet zijn. Het voelt misschien vervelend om wéér een oppas in te schakelen, maar kinderen zijn er ook niet bij gebaat als ouders emotioneel van elkaar verwijderd raken”. Voel je dus niet schuldig over een weekendje weg (dat is heel goed voor de kinderen). We zien dan dat ouders vaak langs elkaar heen leven en bijvoorbeeld nooit meer op dezelfde tijd naar bed gaan. “Wanneer je niet meer echt praat, dan groeien de verwijten”. Humor en relativeringsvermogen zijn de 1ste dingen die sneuvelen bij weinig slaap.

Wellicht helpt het je zelf tijdelijk als verminderd ontoerekeningsvatbaar te zien en dus géén conclusies te verbinden aan deze pittige fase. Een tip: wanneer je partner een leuk avondje uit heeft, verpest het dan niet door chagrijnig te reageren als hij / zij thuiskomt. Michella Obama leerde een belangrijke les tijdens relatietherapie: “ik was te veel bezig het Barack kwalijk te nemen dat hij work-outs  in de sportschool in zijn agenda opnam om te bedenken hoe ik ook zelf regelmatig naar de sportschool kon gaan”. Misschien is dat het geheim van een gelukkige relatie: als ouders moet je elkaar veel gunnen, maar eis ook je eigen geluk op.

Bron: S. Donders, J. Dunn

Is bovenstaand artikel herkenbaar? Merk je dat je relatie `onder druk komt te staan’  en wil je na het lezen van dit artikel het graag beter doen? Stuur dan deze blog door,  of wijs diegene op deze blog op deze site.

Mocht je toch nog tips of advies willen, of samen met je partner in een kort-durende relatietherapie, meld je dan aan via mijn contactpagina of bel 06-42523438. Mailen mag natuurlijk ook; dibra@kpnplanet.nl

warme groet,

Diny Braak

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

7 tips om respectvol te scheiden

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang het e-book “7 tips om respectvol te scheiden” direct in je inbox!

[contact-form-7 id=”41340″ title=”Verstuur 7 tips”]

WIL JIJ JE MISLUKTE RELATIE VERANDEREN IN EEN SUCCESVOLLE SCHEIDING?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang het e-book “Echtscheidingen in het algemeen” direct in je inbox!

[contact-form-7 id=”40980″ title=”Verstuur Succesvol Scheiden-Brochure”]