Wat is nu Familie-mediation?

Wat is nu Familie-mediation?

                                                                                                        DE specialist in de Kop van Noord-Holland, deskundig op het gebied van

*echtscheiding

*scheiden op de werkvloer

ouderschapsplan & solo-parallel ouderschap

*alimentatieberekening

*relatietherapie; de SCHIP-aanpak werkt 

*relatietherapie geheel online (video-bellen)

*individuele scheidingscoaching

*familieconflicten

*burenoverlast

*bemiddeling bij nalatenschapkwesties

*wandelcoaching

Scheiden, kinderen en de omgangsregeling, ook tijdens corona-crisis

Wanneer stellen besluiten uit elkaar te gaan, te gaan scheiden, begint vaak de meest ingrijpende periode uit een mensenleven. vooral aan het begin van deze periode kan grote onzekerheid ontstaan. Er komen vragen. Denk bijvoorbeeld aan de scheidingsmelding: hoe vertel je het de kinderen? Lees mijn eerdere blog over dit onderwerp. Of.. wat zijn de precieze consequenties van het besluit te gaan scheiden; financieel, de woning, wat is een ouderschapsplan nu precies, kinderalimentatie.  Veel van uw antwoorden op eventuele vragen kunt u terugvinden op mijn site, onder proces. Hier staat precies het proces van de gehele echtscheidingsprocedure beschreven. Andere vragen waar je graag antwoord op wil krijgen komen tijdens de gesprekken aan de orde. Stap voor stap lopen we zo het gehele scheidingsproces door. Scheiden is nu eenmaal maatwerk. Waaraan wil je merken dat scheidingsmediation een goede investering is? Vraag vrijblijvend een intakegesprek aan, het verplicht je tot niks.

Is het besluit nog niet definitief?  Staan jullie open voor relatiebemiddeling?

Merk je dat kleine irritaties uitlopen tot grotere frustraties? In deze coronacrisis werken partners veel al (verplicht) thuis. De kinderen zijn ook merendeels thuis, de meeste scholen zijn (nog) dicht. Dit betekent begeleiding bij het huiswerk van de kinderen: wie doet wat? Dat vergt veel van jullie als partner én als liefhebbende ouder. Hoe ga je daar thuis mee om? Dit zal niet altijd gemakkelijk zijn. Hoe maak je kleine irritaties bespreekbaar voor ze uitgroeien tot verwijten en/of beschuldigingen? Dat vergt veel diplomatie en juiste timing.  Voorkom een relatiecrisis en schakel hulp in. Met de mogelijkheid tot video-bellen is deze stap al een stuk makkelijker geworden. Video-bellen is een laagdrempelige manier om weer met elkaar in verbinding te komen. Juist ten tijde van corona nu zeer waardevol. Vraag naar de mogelijkheden, ik vertel je er graag over.

Familiekwesties, burenkwesties en nalatenschapkwesties

We hebben misschien allemaal wel eens naar het Familiediner gekeken? Uit nieuwsgierigheid misschien…nu, ter geruststelling: zo gaat het in de praktijk bij de meeste familiemediators gelukkig niet. In mijn lichte, ruime praktijkruimte bijvoorbeeld is een prettige sfeer gecreëerd waarin familieconflicten op een gezinsvriendelijke wijze worden besproken. Enkele aspecten die bijvoorbeeld voorbij komen kunnen zijn…..zijn de verwachtingen reëel en niet te hoog gegrepen? Mogen de anderen hun mening zeggen en wil je er naar luisteren? Naar iedere stem luisteren, alle perspectieven horen. Wanneer je bereidt bent om in ieder geval het gesprek te willen aangaan, is dat een eerste mooie stap om te zetten. Hoe moeilijk het ook is of zal worden, loop niet weg voor de pijn en de confrontatie die deze spanningen en ruzies met zich meebrengen. Familie is een onderdeel van je bestaan, het geeft vaak richting om je eigen keuzes te maken in je (volwassen) leven. Waar gaat het nu écht om? Sta open voor andere inzichten en meningen, ook al zijn die niet direct de jouwe. Vraag vrijblijvend een oriëntatiegesprek aan, het verplicht je tot niks.

Online mediation (video-bellen), online scheidingsbemiddeling 

Door de coronacrisis zijn ook wij, familiemediators, gedwongen om, weliswaar tijdelijk, een nieuwe manier van scheidingsbemiddeling te introduceren.  Online mediation (video-bellen) bleek een ware uitkomst. Ook voor ons was het in eerste instantie erg wennen, met enige onzekerheid of video-bellen inderdaad de beoogde werking zou hebben, en wat bleek….het bleek uiteindelijke meerdere voordelen te bieden; aan cliënten en aan ons de mediators. Ik geef een simpel voorbeeld; vanuit je eigen, vertrouwde omgeving (keukentafel, werkkamer) wordt het voor de meeste mensen makkelijker om hun gevoelens uit te spreken. Bijkomend voordeel; geen oppas regelen en geen reistijden. Je hoeft niet persé met die persoon rond de tafel te zitten waarmee je op gespannen voet leeft en/of waarmee talloze ruzies plaatsvinden. Fysieke (tafel)gesprekken zijn dan vaak té confronterend en wordt daarom relatiebemiddeling vermeden Op deze manier bleek juist dat het voor veel mensen makkelijker was geworden om het taboe over `in relatietherapie gaan’  te doorbreken. Dus: twijfel niet langer en geef je relatie een tweede kans. Je kinderen zullen jullie hier later dankbaar voor zijn.

Diny Braak,

Bezoekadres: Cultuurhuis de Kolk, Weereweg 32, 1732 LL Lutjewinkel of bel 0642523438, mailen mag natuurlijk ook.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

7 tips om respectvol te scheiden

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang het e-book “7 tips om respectvol te scheiden” direct in je inbox!

[contact-form-7 id=”41340″ title=”Verstuur 7 tips”]

WIL JIJ JE MISLUKTE RELATIE VERANDEREN IN EEN SUCCESVOLLE SCHEIDING?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang het e-book “Echtscheidingen in het algemeen” direct in je inbox!

[contact-form-7 id=”40980″ title=”Verstuur Succesvol Scheiden-Brochure”]