Werkwijze

SCHIP-BEHANDELAREN MAKEN EIND AAN VECHTSCHEIDEN IN NEDERLAND!

Hoe kan een schip-mediator/behandelaar een vechtscheiding voorkomen of beëindigen?

Schip-behandelaren vormen een waardevolle aanvulling op bestaande professionals zoals de advocaat of mediator.  Zij zijn gespecialiseerd in conflict- en verlies verheldering,  die ouders ervaren tijdens en na hun scheiding. In de meeste gevallen kan een schip-behandelaar een vechtscheiding voorkomen of de-escaleren.

Ik ben aangesloten bij www.schipaanpak.nl, een landelijke netwerkorganisatie met schip-behandelaren verspreid over heel Nederland.  Ik bied ouders een gecertificeerd schiptraject aan, dat hen in vijf fasen  -ongeveer 10-12 sessies nodig-   leren hoe ze uit een vechtscheiding kunnen blijven.  Door de verschillende fasen stap voor stap te doorlopen wordt duidelijk welke omstandigheden ertoe hebben geleid tot het besluit te gaan scheiden.  Het schip-traject is speciaal bedoeld om ex-partners opnieuw te verbinden tot partners in ouderschap.

 

Babs wendde zich met de moed der wanhoop tot een schipbehandelaar, maar het telefoonnummer van de advocaat om een rechtszaak te beginnen lag al klaar. Babs gaf vooral haar ex partner de schuld van de scheiding en kon niet meer zien wat ze zelf nog kon veranderen om het tij te keren.

Ze was boos en teleurgesteld over alle gebeurtenissen die hadden geleid tot de scheiding en maakte zich ernstig zorgen wat dit zou betekenen voor hun twee kindjes en hun toekomst.

Gelukkig konden Babs en haar ex-partner, na het volgen van het Schip-traject, hun onbegrip en teleurstellingen omzetten in een samenwerking met elkaar.  Bovendien wisten ze nu hoe ze uit dreigende conflicten konden blijven door compromissen te sluiten met elkaar, en was ze weer in staat om te denken aan haar eigen toekomst.

Samen met de mediator/schip-behandelaar hebben deze ouders de scheiding naar tevredenheid kunnen afronden en wisten zo een vechtscheiding te voorkomen!

Vragen over de schip-aanpak?  Voel je vrij om een afspraak te maken

Scheiden zonder zorgen?

7 tips om respectvol te scheiden

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang het e-book “7 tips om respectvol te scheiden” direct in je inbox!

[contact-form-7 id=”41340″ title=”Verstuur 7 tips”]

WIL JIJ JE MISLUKTE RELATIE VERANDEREN IN EEN SUCCESVOLLE SCHEIDING?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang het e-book “Echtscheidingen in het algemeen” direct in je inbox!

[contact-form-7 id=”40980″ title=”Verstuur Succesvol Scheiden-Brochure”]